Sağlık

Tüp bebek tedavisinde başarıyı artırmanın 8 yolu

Tüp bebek tedavisinde başarıyı artırmanın 8 yolu

Bebek sahibi olmak için tüp bebek usulüne müracaat eten çiftlerin bazı tekliflere dikkat etmesi, rehabilitasyona büyük yardım sağlıyor. Bu süreçte stresi hakimiyet altına almak, hareketli hayat ve kumpaslı egzersiz ile beraber sıhhatli beslenme gibi etkenleri hayat stili olarak özümsemek, zaferi artırıyor.

tüp bebek

Stresi hakimiyeti sağlanmalı

Tüp bebek rehabilitasyon süreci kararı alındığı anda gerçeğinde rehabilitasyon başlamış demektir. Hastanın kesinlikle rehabilitasyon sürecine kendini psikolojik olarak hazırlaması gerekir. Stresi eksiltmek için bazı etkinliklerde bulunmak, kumpaslı egzersiz ve tabiat yürüyüşleri yapmak, doğru beslenmek, akılsal ve fiziksel hazır olmak rehabilitasyonda zafer bahtını artıran faktörlerdir. Tüp bebek rehabilitasyon sürecinde haftada 2-3 defa yürüyüşe çıkılabilir.

tüp bebek

Psikolojik yardım ehemmiyetli

Bu süreçte baba adayına da büyük misyon düşmektedir. Anne adayı ile arasındaki bağlantıyı her zamankinden daha sıkı yakalamalı, ona her mevzuda yardım olmalıdır. Rehabilitasyon sürecinin negatif sonuçlanacağı kaygısı bir kenara vazgeçilmeli ve tekerrür sınanabileceği unutulmamalıdır.

tüp bebek

Banal hamilelik süreci olduğu öğrenilmeli

Tüp bebek rehabilitasyon usulünü natürel bir hamilelik süreci olarak kabul etmek gerekir. Zira bu usulle hamile kalanlar bayanlar da banal bir gebelik yarıyılı geçirmektedir. Dünyaya gelen bebek de öteki bebeklerden farksızdır.

tüp bebek

Diyetisyen takviyeyi alınmalı

Beslenmeye dikkat etmek tüp bebek rehabilitasyon sürecini pozitif etkilemektedir. Hekimin beslenme mevzusunda teklifleri kesinlikle dikkate alınmalıdır. Bunun yanı gizeme uzman bir diyetisyen ile görüşülüp ayrıntılı bir baz 2 nme tasarıyı yapılabilir. Muhtemel olduğu kadar da fast food ve abur cubur olarak adlandırılan gıdalar yerine daha taze, organik gıdalar harcanmalıdır.

tüp bebek

Tüp bebek rehabilitasyon sürecinde beslenme teklifleri

– Sigara içiliyorsa, en az 2 ay öncesindenbırakılmalı ve sigara içilen etraflardan uzak durulmalıdır.

– Tüp bebek rehabilitasyonunda zaferi artıran faktörlerden biri de ideal kiloda olmaktır. Rehabilitasyona başlamadan evvel ideal kiloyu tutmak için diyetisyen takviyeyi alınabilir.

– Tüp bebek rehabilitasyonu sürecinde bol akışkan almak gerekir. Kola, çay, maden suyu yerine günde en az 2-3 litre su harcanmalıdır.

– Tüp bebek rehabilitasyonu vaktince nohut, kuru fasulye, barbunya ve havuç sofralardan beceriksiz edilmemelidir. Haftalık yemek programında en az 2 gün kuru baklagiller olmalıdır.

– Protein, mineral ve omega3 bakımından en zengin olan gıda balıktır. Haftada en az üç defa balık harcamak, rehabilitasyon zaferini pozitif tesirler.

– Kızartma, ızgara gibi pişirme usulleri yerine; haşlama, buğulama, fırında pişirme usulleri seçim edilmelidir. Ayrıca makarna ve sebzeler çok fazla haşlanmamalıdır.

– Folik asit bakımından zengin yeşil yapraklı sebzeler, fındık ve badem gibi kuruyemişler seçim edilmelidir.

– Şeker yerine kullanılan tatlandırıcılar, tüp bebek rehabilitasyon sürecinde vazgeçilmelidir.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı