Estetik

Meme küçültme ameliyatı ile ilgili tüm merak edilenler

Meme küçültme ameliyatı ile ilgili tüm merak edilenler

Göğüsler kadınların kendini beden olarak mutlu ve güvenli hissedebilmesini sağlayan en önemli organlardan biridir. Aynı zamanda plastik cerrahinin hem estetik hem de fonksiyonel açıdan bakıldığında en önemli operasyonlarından birisidir.

Memeler değişik nedenlerden dolayı büyük olabilirler. Genetik faktörler, hormonal bozukluklar veya bazı hastalıklar sonucu vücut ölçülerine uyum sağlamayan iri göğüsler oluşabilmektedir.

Büyük ve sarkık göğüslere sahip bayanlar estetik gereksinimlerin dışında tıbbi nedenlerle de plastik cerrahlara başvurmaktadırlar. Öyle ki iri göğüsler, açtığı estetik kaygıların yanında sağlığı da olumsuz olarak etkilemektedirler.

Büyük Memeler;

– Ciddi sırt ve boyun ağrılarına,

– Kol ağrılarına,

– Hareket kısıtlanmasına,

– Sütyen askılarının omuzları kesmesine,

– Olduğundan daha kilolu görünmeye,

– Kişinin iç çamaşırı ve kıyafet seçiminde zorluklar yaşamasına,

– Göğüslerin altında pişik ve yaralara,

– Ergenlik dönemlerinde kişinin psikolojik problemler yaşamasına,

– İskelet deformitelerine neden olabilmektedir.

Kişi bu problemler ile karşılaştığı durumlarda ise meme küçültme ameliyatı ile birlikte daha küçük, daha şekilli ve vücut ölçülerine daha uygun memelere sahip olabilmektedir.

Göğüs küçültme amacı ile yapılan egzersizler işe yarar mı

Kişilerin göğüslerindeki büyüme genellikle ergenlik ile başlayıp, yirmili yaşlara kadar devam eden fizyolojik bir olaydır. Göğüslerdeki büyüme tamamlandıktan sonra egzersiz veya herhangi bir krem, jel, ilaç vs. ile büyümesi ya da iri göğüslerin küçülmesi mümkün değildir.

Yapılan egzersizler meme dokusunu değil bu dokunun altındaki kas dokusunu etkilemektedir. Egzersizler ile bu kas genişleyip büyümektedir ancak bu olayın meme dokusuna ve görüntüsüne etkisi olmamaktadır.

Meme küçültme ameliyatı öncesi neler yapılmalıdır

Meme küçültme ameliyatı genel anestezi gerektirdiğinden ameliyat öncesi yapılması gereken bazı hazırlık aşamaları bulunmaktadır.

Ameliyattan önce yapılan ön muayenelerde kişi sahip olduğu hastalık, kullandığı ilaç, daha önce geçirdiği operasyonlar veya ameliyata engel herhangi bir durumunun olup olmadığı konusunda vs. hekime detaylı olarak bilgi vermesi gerekmektedir.

Bunun yanı sıra yapılacak olan kan tahlilleri, gerekli görüldüğü taktirde akciğer filmi, mamografi gibi bazı ön testlerinde yapılması gerekebilmektedir.

Ameliyat öncesinde kullanılan kan sulandırıcı vs. ilaçlar ameliyat esnasında kanama problemlerinin önüne geçilmesi açısından bir hafta önce doktor kontrolünde bırakılması gerekmektedir.

Meme küçültme ameliyatı nasıl yapılmaktadır

Meme küçültme ameliyatı genel anestezi ile memenin büyüklüğüne ve şekline bağlı olarak ortalama 2-3 saat içerisinde yapılmaktadır.

Ameliyat öncesi yapılan çizimler ve ölçümler ile meme ucunun taşınacağı yer, çıkarılacak deri ve dokuların yerleri belirlenir. Büyük olan meme dokusu kişinin vücut hatlarına uygun olarak şekillendirilir. Meme ucu olması gereken yerine taşınır, fazla dokular da çıkarılarak ameliyat sonlandırılır.

Her cerrahi operasyondan sonra olduğu gibi meme küçültme ameliyatından sonra da memede belirli bölgelerde iz kalmaktadır. Bu izler kişinin göğüslerinin büyüklüğüne, kişinin genetik ve fizyolojik yapısına bağlı olarak değişir.

– Meme başı ve çevresinde

– Meme başından aşağıya doğru inen bölgede dikey bir iz şeklinde

– Meme başından aşağıya doğru dikey ve göğüsün alt bölgesinde yatay bir iz şeklinde görünebilir.

Fakat oluşan izler 6 ay ile 1 yıl arasındaki bir sürede önemli ölçüde azalmaktadır. Bu izlerin yok olması mümkün değildir ancak izleri hafifletecek bazı krem ve nemlendiriciler mevcuttur.

Meme küçültme ameliyatının riskleri nelerdir

Her cerrahi operasyonda olduğu gibi meme küçültme ameliyatında da belirli riskler mevcuttur. Kanama, enfeksiyon, his kaybı, anestezi riskleri meme küçültme ve birçok cerrahi operasyonun sahip olduğu risklerdir. Gerekli önlemler alındığında bu riskler en aza indirilmiş olacaktır.

Meme küçültme ameliyatı sonrası iyileşme süreci nasıldır

Meme küçültme ameliyatı denildiği gibi 2-3 saat arasında genel anestezi ile yapılmaktadır. Ameliyat sırasında kanama sorunlarının önüne geçilebilmesi açısından iki adet dren yerleştirilmektedir. Bu drenler ameliyattan 2-3 gün sonra hekim tarafından kontrol esnasında çekilmektedir. Ameliyat sonrası kişi birkaç saat dinlendirildikten sonra ayağa kaldırılıp kısa yürüyüşler yaptırılmaktadır.

Ameliyattan sonra hasta 1 gece hastanede kalıp ertesi gün taburcu olmaktadır. İlk birkaç gün süren ağrılar olsa da hekimin tavsiyeleri ve ilaçların düzenli kullanılması ile bu süre ağrısız bir şekilde atlatılabilmektedir.

Ameliyat sonrası iki gün drenler nedeni ile hareket kısıtlılığı yaşansa da, 2. Günün sonunda drenlerin çıkarılması ile birlikte hareket kısıtlılığı önemli ölçüde yok olmaktadır.

özel içeriğidir.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı