Diyet

Diyet yapanların dikkat etmesi gereken 5 madde

Diyet yapanların dikkat etmesi gereken 5 madde

Hemen hemen herpimiz için her pazartesi günü perhize başlama günüdür. Kimilerimiz başlar ve dirayetle bu sürece devam eder, kimilerimiz ise ne yazık ki birka.ç gün sonra bu fikirden bırakırlar. Diyetisyen Nesrin Ulaş perhize devam edenler için dikkat edilmesi gereken 5 maddeyi sıraladı:

1- Yapacağınız perhiz 5 grup gıdayı ekmek, et, süt-yoğurt, sebze-meyve ve yağ-şeker kapsayan balanslı bir perhiz olmalıdır.

2- Perhiz mahsulleri olası olduğu kadar az kapsamalıdır. Misalin yağsız süt, yoğurt, peynir gibi mahsuller yaşam boyu harcanamaz. Yine basmakalıp beslenmeye döndüğünüzde aradaki farkı hesaplayamazsınız ve aynı yiyecekleri harcamanıza karşın kilo almaya başlarsınız.

3- Düşük kalorili veya tek gıda grubu kapsayan perhiz programları metabolizmanızı kıtlığa sokmaktan başka bir işe haylaz. Bu perhizler sürdürülebilir değildir. Kısa zamanda zayıflayabilirsiniz ancak basmakalıp almanız gereken kaloriye çıkmanıza imkân sağlamazlar. En küçük kaçamağınızda değeri kilo almak olur. Birliktesi bedeninizde gıda öğeleri eksikliği oluşturması da cabasıdır.

4- Yavaş yemek yiyin. Tabağınızı her zaman dörde parçalan. İlk çeyreğini 15 dakikada yiyin. Daha sonra süratle harcamaya başlasanız dahi son çeyrekte gerçekten doyduğunuzu ve yemek istemediğinizi göreceksiniz.

5- Bağırsaklarınızın çalışmasını sağlamak emeli ile üretilen nebat çaylarını harcamayın. Bu çaylar bağırsak floranızın bozulmasına ve dolayısıyla da bir süre sonra içseniz dahi fayda etmemeye başlar.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı