Aşk

İlişkinizin sizi duygusal olarak tükettiğini gösteren 6 işaret

Enerjinizi gereksinimlerinizi karşılamayan bir ilişkiye tüketmek, asaplı ve duygusal olarak tükenmiş sezmenize neden olabilir. Eşiniz tarafından desteklenmediğinizi sezdiğinizde, bağlantı kurmak ve birbirlerinize hak ettiğiniz sevgiyi vermek çok güç olabilir.

Natürel ki, hiçbir ilişki harikulade değildir. Her çift zaman zaman ihtilaf yaşar. Ancak eşiniz hakkında düşündüğünüzde devamlı stresli seziyorsanız veya onlarla süre geçirirken fiziksel olarak bitkin seziyorsanız, ilişkinizin akılsal sıhhatinizi ciddi biçimde etkilemesi muhtemeldir.

Duygusal meseleler yaşamak, her zaman ilişkinizi biritmeniz gerektiği anlamına gelmez. Ancak alttaki tecrübelerden rastgele biri tanıdık geliyorsa, meseleleriniz üzerinde çalışmanıza destekçi olabilecek bir ilişki terapistine erişmenin zamanı gelmiş olabilir.

Meseleleri hakkında sürükli kaygı dinliyorsunuz

Devamlı eşinizin meselelerini düşünüyorsanız ve bu artık günlük hayatınızda güçlüklere neden oluyorsa, karşı tarafın meseleleri sizin meseleniz haline geliyor ve bunları düzenlemek istiyorsunuz. Bu düşünceler kafamızda devamlı gezebilir. Dinlendiklerini sezmek ve birisinin dayanabilmesi için devamlı destek ve bakım sunduğumuzu görebiliriz.

Eşiniz güç bir zaman geçiriyorsa, ilişkinizde destek misyonu rolü üstlenmek çok basit olabilir. Neticede, onlara olası olan en iyi biçimde dayanak etmek istiyorsunuz. Bununla beraber, eşiniz meseleleri ile ilgilenmiyorsa veya meselelerin çözülmesine izin vermiyorsa, bu duygusal yük yorucu olabilir. Aniden dramı tüm konuşmalarınıza hükmeder, bu da sizi kendi meselelerinizi bir kenara vazgeçmeye güçler.

Sıhhatlı olmayan rastgele bir birey için kaygılanmak, kendinize bakmanızı engelleyebilir. Kendinizi bu cins bir ilişkide bulursanız, eşinizi dostlarından, ailesinden veya terapistinden ek destek almaya teşvik etkeniz iyi bir yol olabilir.

Onlara karşı şefkatli olmak istemiyorsunuz

Birisi sizi devamlı küçümserse ve hakimiyet ederse veya duygusal gereksinimlerinizi görmezden kazançsa, bir zamanlar içinizde kelebekler uçuran “kıvılcım” kaybolur. Bu ilişkiler asıl mantıkta yaşamınızı emebilir. Eşinize fiziksel olarak şefkat gösterme mevzusundaki alakanızı tamamen tamamlayabilir. Duygusal boşluk ve güven beceriksizliği, partnerinizle seks yapma tutkunuzu güçleştirebilir. İlk etapta onlar için heyecanlandığınız özel bağlantı ve sevgi artık kolay gelebilir ve her türlü samimiyet daha güç olabilir.

Çevresinde kendiniz olamayacağınızı seziyorsunuz

Muhakkak mevzular hakkındaki düşüncelerinizi ifade etmekten veya duygularınızı eşinizle paylaşmaktan rahatsız olursanız, bu asla iyi bir işaret olmaz. Bir argümandan sakınmaya ya da duygularınızı gözetmeye çalışın, hakikati saklamak uzun vadede genellikle iyi bir fikir değildir. Anlık tartışmaları veya problemleri yasaklasa dahi, zaman içinde muhtemelen ilişkinize büyük hasarlar verecektir. Hakikati saklamak, yalnızca onlara söylediklerinizi etkilemekle kalmaz, aynı zamanda çevrelerindeyken nasıl davrandığınızı da tesirler. Devamlı diken üstünde olursunuz zira yanlış bir şey yaparsanız sizi terk edebileceğinden kaygı edersiniz.

Yalnız kalmak istiyorsunuz

Sıhhatlı bir ilişki için zaman ayırmak genellikle lüzumlu olsa da, partnerinizden uzak olmak için sık sık tutku dinlemek, onlardan kaçmaya çalıştığınızı gösterebilir. Şayet eşiniz üzerinde akılsal enerjinizi çok tüketiyorsanız, onlardan kaçmak istiyor olabilirsiniz. Herkesin yalnız zaman geçirmeye gereksinimi var, ama şayet beklediğiniz bir şey varsa, ilişkiyi yine düşünmek isteyebilirsiniz.

Fiziksel olarak bitkin hissediyorsunuz

Ayrı şeyler gibi görünseler de, akılsal sıhhat ve fiziksel sıhhat birbiriyle yakından irtibatlıdır. Duygusal olarak aşınan bir ilişkinin bir şahsın sıhhati üzerinde fiziksel bir tesiri olabilir. Belki daha fazla uyuyorsunuz zira 3’e kadar ayakta kalarak büyük bir iş projesi sırasında eşinize destek olmaya çalışıyorsunuz. Ya da belki de cingöz kalmak için uğraşıyorsunuz zira eşinizle olan etkileşimlerinizin her biri bir münazara haline gelmiştir…

Her gidişatta, bir ilişki kaygı veya değişik akılsal sıhhat meselelerine neden oluyorsa, bunun fiziksel enerjinizi emmesi çok mümkündür.

İlişkiniz yaşamınızın değişik alanlarına müdahale ediyor

İlişkinizin duygusal sıhhatinizi etkilediği güzergahındaki en büyük göstergelerinden biri, arkadaşlıklar, aile, sıhhat, finans veya maneviyat gibi yaşamınızın bir alanını negatif etkiliyor olmasıdır. Çoğu insan ilişkilerini yaşamlarının değişik kısımlarından ayrı yakalayabilir. Bununla beraber, devamlı dikkat ve teminata lüzum dinleyen birine beraberseniz, sizin fertsel olarak gelişiminizi yasaklayabilir. Her zaman akılsal bitkinliğiniz varsa, değişik ilişkilere ve kariyerinize yoğunlaşmak güçtür. İlişkinizin, yaşamınızdaki ilgisiz alanlara fazla müdahalesi oluyorsa ve bu müdahaleler sebebiyle negatif etkileniyorsanuz, ilişkiniz mevzusunda bazı adımlar atmanın zamanı geldi demektir.

özel içeriğidir.

Etiketler
Daha Fazla Göster

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
Kapalı